Blog Levi

Op dat moment was ik echt op mijn slechtst, maar Hij was er voor mij

Ik ben Levi en van jongs af aan ben ik een echte thrill seeker. Drugs en drank waren een grote lijn in mijn leven, en dit heeft zeker invloed gehad op de chaos en drukte die ik altijd om me heen had.

Ik ben een keer gescheiden, maar later kwam ik mijn huidige vrouw tegen. We hadden dezelfde levensstijl en versterkten elkaar daarin. Uiteindelijk zijn we toch uit elkaar gegaan en het ging steeds slechter met mij. Ik greep steeds meer naar drugs en drank als het slechter met me ging.

En toen kwam Sjoerd in mijn leven, via een kennis van mijn vader. Ik zat op dat moment echt in de slechtste periode van mijn leven. Sjoerd had gezegd dat hij me wel wat wilde leren over tatoeëren, maar dan moest ik wel met hem mee naar de kerk op zondag: Jubilee op de markt in Geertruidenberg. Ik dacht: slechter dan nu kan het toch niet gaan, dus ik ga maar. En zo is mijn transformatie begonnen. 

Op een gegeven moment merkte mijn dochter dat ik iets vrolijker terugkwam van de diensten. Ik nam het boek ‘Goed genoeg’ van Johan Toet mee. Ik dacht: als het bij hem kan, kan het bij mij ook. Later ben ik in Frankrijk gedoopt en op dat moment voelde ik dat ik helemaal schoongewassen was. Vanaf dat moment was mijn leven totaal anders. Ik had geen moeite meer met drugs, iets wat ik al heel lang wilde stoppen maar nooit gelukt was tot mijn doop. Ik voelde me niet meer eenzaam, want ik stond er niet meer alleen voor. Jezus kwam voor zondaars en op dat moment was ik echt op mijn slechtst, maar Hij was er voor mij.

Ik heb ook ervaren dat Jezus gebroken huwelijken weer heel kan maken. Ik ben teruggekomen bij mijn vrouw en we zijn opnieuw getrouwd. Ik zeg altijd: “Hij heeft mijn huwelijk gefixt”. En hoewel ik nog steeds zoekende ben, weet ik dat Jezus heel aanwezig is in mijn leven. Zonder Hem had dit allemaal nooit kunnen gebeuren.

Ik ben nooit gelovig geweest, maar ongeveer een jaar geleden ben ik voor het eerst naar de kerk gegaan. Als ik kijk naar wat er in dat jaar allemaal is veranderd, dan is alles op zijn kop gezet, van mijn huwelijk tot mijn financiën en mijn drugsgebruik. Ik vraag me af wat er nog meer gaat komen.

Ik ben verslaafd geraakt aan Jezus, en dat is de beste verslaving die je kan hebben. Als je kijkt naar hoeveel goeds het heeft gebracht, is het echt onvoorstelbaar. Ik kon niet meer lachen, maar sinds mijn doop staat er weer een lach op mijn gezicht.

En ik ben zo dankbaar dat Hij mij heeft vergeven voor de fouten die ik heb gemaakt. Ik heb er echt een potje van gemaakt, maar onze God is een vergevende God. Jezus helpt iedereen!

Deel dit artikel

Meer artikelen

Blog Levi

Lees verder

Van Zero naar Hero

Lees verder

Volg de Alpha Cursus bij Jubilee