Van Zero naar Hero

Wat kijken we terug op een heerlijke maand met het thema: Van Zero naar Hero. Met 5 zondagen, Goede Vrijdag, Pasen, jeugdsamenkomsten en de profetische Presbytery hadden we meer dan 10 sprekers op 4 verschillende plekken. Niet te vergeten de lifegroups, de cursus Vrijheid in Christus, Jubilee live, de cursus Zaaien in een Gezonde Levensstijl, bidden en vasten, de pre-marriage course, Alpha en straatevangelisatie. Wat zijn we met elkaar in beweging en actief! 

Blijkbaar hebben we iets waarom we nogal actief zijn. We durven de grens van comfort op te zoeken en kiezen ervoor om ons uit te reiken naar de ander en elkaar vaak op te zoeken. Maar waarom? Omdat wij geen oud mens zijn maar een nieuwe schepping in Christus! Anders gezegd, we zijn geen nul maar een held. Bij helden hoort een ander soort leven, een leven vol heldendaden. Dat is wat mij afgelopen maand zo raakte. Jij en ik zijn Zijn geliefde kinderen. Hij koos jou en mij om naar Zichzelf toe te trekken en levend te maken met Zijn eigen Heilige Geest. Hij ziet ons als Zijn helden om Zijn koninkrijk te bouwen. Laat dat eens op je inwerken… 

Waar je ook bent, of je nu werkt, studeert, de hond uitlaat of op de fiets zit, God ziet jou als Zijn held. God heeft jou levend gemaakt en heeft jou een koninklijke positie gegeven. Zodra we dat omarmen, gaan we leven en echt voluit genieten van het leven. God wil dat Zijn helden genieten. 

Wellicht herken je het: de botsing tussen het genieten als een kind en onze eigen realiteit. God ziet mij blijkbaar anders dan dat ik mezelf zie. Ik loop tegen mijn ego, oude patronen of pijn aan die mij terugtrekken, terugtrekken uit de intieme relatie met mijn Vader. Telkens weer mogen we terugkeren naar de open armen van onze Vader die ons omarmt. In die armen van onze Vader komen we erachter dat we koninklijk zijn. Juist daar in de armen van onze Vader gaan we aan de slag. In die veilige omgeving van Gods tegenwoordigheid kiezen we ervoor om oude pijn en oude gewoontes achter ons te laten. 

Misschien heb jij afgelopen maand iets opengegooid in een lifegroup of had je een diepgaand gesprek in de kerk. Misschien keek je jezelf in de spiegel aan bij de cursussen Vrijheid in Christus of Zaaien in een Gezonde Levensstijl. Jij bent die koninklijke held die geen genoegen neemt met een normaal leven. Dank je wel daarvoor! 

Deze maand vierde we ook Pasen. Herinner je de indrukwekkende Goede Vrijdag avond nog? De kracht van het kruis waar Jezus in de tuin geperst werd als een olijf. Hij veranderde van de rabbi die iedereen genas en elke demoon de baas was, tot een lam, een lam die ter slachting werd geleid. Daarna de dag stilte, de dag dat de Vader popelde Zijn zoon wakker te maken uit de dood. Zou dat de reden zijn dat Jezus vroeg in de morgen al opgestaan was? Om zodra het kon, leven en overwinning te brengen? Wat een feest! Jezus leeft! Zoals we met Paulus zeggen in Filipenzen 3:10 ‘Opdat ik Hem mag kennen, en de kracht van Zijn opstanding’. Het maakt niet uit hoelang je al een relatie hebt met Jezus, er is altijd een nieuwe dimensie in Zijn opstanding. En die hebben we gezien, geproefd en ervaren! 

Wat een krachtige beweging van de Heilige Geest was er met de profetische Presbytery. Wat een zegen. Waar er over 11 koppels en 2 personen geprofeteerd werd, leek het alsof elk woord nog een extra ronde door de zaal deed om harten aan te raken. Vaak genoeg heb ik met tranen in mijn ogen gezeten en ik wist niet eens waarom. Wat geweldig om met elkaar te beseffen dat we elke dag de tafel kunnen dekken en de Heilige Geest mogen vragen aan te schuiven. Zoals Elia een kamer kreeg in Sunem, zo mogen wij tijd en ruimte maken voor een ontmoeting met God. Mocht je niet weten wat ik bedoel, luister dan de preek van zondag 21 april terug via de livestream. Wat een prachtige en mooie maanden hebben we achter de rug. Vol verwachting zie ik uit naar de komende maand waarin we in een nieuw thema duiken: Regeren of Reageren. 

Wat neem jij mee van het thema ‘Van Zero naar Hero’? Wat zou jij doen als je een superheld zou zijn? En? Ga het doen! 

Be Blessed 

Bart Kik 

Deel dit artikel

Meer artikelen

Blog Levi

Lees verder

Van Zero naar Hero

Lees verder

Volg de Alpha Cursus bij Jubilee